Netwerkvraag.nl: een site voor álle computergebruikers.

USB

Wat is de max. kabellengte van USB
De maximale kabellengte is 5 meter.

em1014Ik wil mijn USB apparaat gebruiken op een grote afstand, is dit realiseerbaar?
Ja, hiervoor zijn er verschillende oplossingen.
Er bestaan USB boosters, waarmee u een afstand van maximaal 30 meter kunt overbruggen
.

 • Mijn USB apparaat word niet geïnstalleerd?
  Wat is het probleem?

  Dit kan een aanzienlijk aantal oorzaken hebben. Allereerst dient uw besturingssysteem minimaal Windows 98SE of een ander OS zoals Linux met USB ondersteuning te zijn. Installeer de Chipset drivers van uw moederbord. Deze chipset drivers zorgen voor een juiste aansturing van uw on-board apparatuur, download hiervan altijd de meest recente. Controleer in de Bios van uw moederbord of de on-board USB poorten zijn ingeschakeld. Controleer of er nieuwere drivers zijn van uw USB apparaat. Schakel indien u problemen blijft houden een aantal on-board apparaten uit die u niet gebruikt. Het is namelijk mogelijk dat er geen interrupt beschikbaar is voor uw USB poorten waardoor het USB apparaat ook niet juist werkt.

 • Mijn PCI kaart met USB poorten werkt niet?
  em1038Wat is het probleem?
  Dit wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een interrupt of adres-seringsfout tijdens de installatie van de drivers. Verwijder de drivers en plaats de PCI kaart in een ander beschikbaar PCI slot en plaats deze (indien mogelijk) niet in het eerste en laatste PCI slot.
  Deze worden vaak gedeeld met de on-board USB poorten en AGP poort van je moederbord.
  Installeer hierna opnieuw de drivers.


 • Wat is het verschil met USB 1.1. en de nieuwe USB 2.0 standaard?
  Het grootste verschil zit hem in de snelheid. Terwijl USB 1.1 maximaal met 12Mbp/s kan communiceren kan USB 2.0 maximaal op 480 Mbp/s werken wat uitermate geschikt is voor video-bewerking en dergelijke.

 • Zijn USB 2.0 en USB 1.1 compatible met elkaar?
  Ja, deze zijn 100% compatible. Bij het aansluiten van een USB 1.1 apparaat op een USB 2.0 hub verlaagt uiteraard de snelheid naar de maximale snelheid van het USB 1.1 apparaat.

 • em1036Tijdens het gebruik van meerdere USB apparaten op mijn USB 2.0 hub krijg ik problemen.
  Hoe kan dit?
  Waarschijnlijk bent u de meegeleverde voedingsadapter vergeten aan te sluiten op uw USB 2.0 Hub. Voor een juiste werking hebben alle USB 2.0 hubs een externe voedingsadapter nodig, dit is ook noodzakelijk om de hoge snelheid te kunnen garanderen op de bus.

 • Wat zijn zogenaamde high speed en low speed apparaten?
  High speed USB apparaten zijn apparaten zoals : Scanners, Printers, Webcams en dergelijke. Onder zogenaamde Low speed apparaten verstaan we muizen, toetsenborden, tekentableaus en dergelijke.

 • Wat betekent het als een PCI USB kaart of apparaat USB compliant is?
  Dat betekent dat het apparaat of PCI kaart volledig voldoet aan de specificaties van de USB standaard. Hiermee krijgt u dus de garantie dat deze verschillende producten 100% compatible met elkaar zijn.

 • Heb ik speciale drivers nodig voor een USB apparaat of PCI kaart?
  In het algemeen kun je stellen dat een USB apparaat altijd separate drivers nodig heeft (Voor Windows XP zult u deze minder nodig hebben). Voor USB PCI kaarten geldt dat voor USB 1.1 de drivers ingebouwd zijn in het besturingssyteem en voor PCI kaarten met USB 2.0 poorten heeft u separate drivers nodig.

 • Waar kan ik meer informatie vinden over USB 1.1 en USB 2.0?
  Voor de specificaties en standaarden verwijs ik u naar www.usb.org.
  Dit is de officiële site voor USB.